Ballyclare XENON vatrogasna odijela

Ballyclare je renomirani proizvođač radne, zaštitne i specijalne zaštitne odjeće već više od 100 godina. Dugogodišnje iskustvo skupljano u dizajniranju i proizvodnji osobne zaštitne odjeće za razne sektore djelatnosti, vrhunski materijali koji se koriste u proizvodnji kao i nova zaštitna membrana GORE® PARALLON® združeni su u novu i revolucionarnu liniju vatrogasnih odijela zajedničkog naziva XENON.

NOVA ERA JE ZAPOČELA

XENON vatrogasna odijela koriste tehnološki napredni sustav membrana GORE® PARALLON® što uz implementaciju novog kroja predstavlja ne evoluciju već revoluciju u razvoju vatrogasnih odijela. Ballyclare postavlja nove standarde u dizajnu a svojom linijom XENON vatrogasnih odijela uvodi vatrogasnu zajednicu u budućnost osobne zaštite.

0010

 

BEZ POTREBE ZA KOMPROMISOM

Novi kroj primjenjen u XENON liniji vatrogasnih odijela baziran je na krojevima odjeće namijenjene za sportske aktivnosti čime je osigurana do sada najviša razina udobnosti i slobode pokreta. Jakna kraćeg kroja sa posebno dizajniranim dijelom ispod pazuha i hlače visokog kroja sa podesivim naramenicama osiguravaju da kompletno tijelo korisnika ostaje pokriveno bez obzira na vrstu pokreta koje izvodi. Ergonomski raspored čak pet vanjskih i tri unutarnja džepa na samoj jakni kao i dva velika „cargo“ džepa na hlačama osigurava dovoljno prostora za svu potrebnu dodatnu opremu.

0011

 

POUZDAN DIZAJN

Imajući na umu pouzdanost odijela kao i njegovu trajnost Ballyclare-ov tim dizajnirao je XENON liniju odijela sa dodatnim pojačanjima u vidu protuabrazivnih pojačanja na krajevima rukava kao i nogavica, a iz istog su materijala kreirani i prihvati na kompletnom odijelu kako bi se olakšalo njegovo korištenje. Tako su na svim džepovima na preklopima džepova integrirani prihvati kako bi se olakšalo otvaranje džepova prilikom nošenja rukavica. Isti je sustav implementiran i na krajeve Velcro® traka kojima se zatežu rukavi i ovratnik.

XENON RUK - Copy

3M™ REFLEKTIVNE OZNAKE

Još jedna novost primjenjena na XENON vatrogasnim odijelima je i način na koji su reflektivne oznake integrirane u odijelo. Oznake su naime perforirane i termički spojene sa vanjskom tkaninom odijela što produžuje njihov životni vijek i uvelike smanjuje mogućnost oštećenja oznaka prilikom rada. Reflektivne oznake pozicionirane su na odijelu na način da pružaju optimalnu vidljivost pri nošenju dišnog aparata.

0012

 

GORE® PARALLON®

Sustav membrana GORE® PARALLON® tehnološki je najrazvijeniji sustav trenutno integriran u neko vatrogasno odijelo i proširuje granice zaštite vatrogasaca na nove razine. Korištenjem dvoslojne konfiguracije membrane smanjen je rizik od opekotina i toplinskog udara u mokrim ali i suhim uvjetima rada a bez utjecaja na udobnost nošenja. Ovaj sustav postavio je nove standarde uklanjajući nepotrebno smanjenje udobnosti kako bi se povećao nivo zaštite.

GORE PARALLON layers

GORE® PARALLON® sustav membrana konfiguriran je kao dvostruka membrana sa ciljem smanjivanja rizika od opeklina kao i toplinskog stresa u mokrim i suhim uvjetima a bez utjecaja na udobnost nošenja zaštitne odjeće. Jedinstven način na koji dvije membrane za vlagu okružuju sloj za termalnu zaštitu osigurava mu visoku razinu prozračnosti „izvlačeći“ vlagu od kože i kroz vanjski materijal odijela dok istovremeno spriječava prodor vlage u odijelo.

Iako moderna vatrogasna odijela imaju visoku razinu zaštite od topline i plamena korisnici su još uvijek izloženi riziku od opeklina nastalih vrelom parom. Naime u uvjetima visokih temperatura i fizičkih napora dolazi do nakupljanja temperature kao i vlage u samom odijelu koja usljed visoke temperature ili pritisnim kontaktom tijela i odijela usljed klečanja, čučanja ili stavljanja dišnog aparata na leđa može uzrokovati opekline. Sustav GORE® PARALLON® kreiran je da pruži zaštitu upravo protiv te opasnosti a to je postignuto preslagivanjem slojeva u membrani kao i implementacijom nove GORE®  termalne membrane sa svojstvima visoke prozračnosti.

KARAKTERISTIKE

 • Zadržava razinu termalne zaštite kada je odijelo mokro
 • Smanjuje mogućnost toplinskih udara i iscrpljenosti
 • Uvelike smanjuje rizik od opasno visokog porasta tjelesne temperature
 • Sporo zagrijavanje i brzo rashlađivanje odijela
 • GORE® PARALLON® sustav pruža do 65% više prozračnosti i do 20% brže sušenje
 • Postojana zaštita bez smanjenja udobnosti
 • Visoka razina udobnosti i slobode pokreta te smanjenja težina odijela
 • Posebno punjenje u području lakta i koljena osigurava dodatni prostor prilikom savijanja ruku ili nogu
 • Posebni prihvati reljefne površine na džepovima, manžetama i Velcro® preklopima osiguravaju lako korištenje čak i u rukavicama
 • Brzo-otpusni „panic“ patent zatvarač za brzo skidanje jakne
 • Abrazivno otporna tkanina na krajevima rukava i nogavica za povećani životni vijek
 • Širina manžete dovoljno velika da osigura kompatibilnost sa velikom većinom rukavica dostupnih na tržištu
 • Vrlo lagane, fleksibilne, perforirane, reflektivne 3M™ trake, termički integrirane u tkaninu i pozicionirane da osiguraju optimalnu vidljivost prilikom nošenja dišnog aparata
 • Optimalno pristajanje za muške i ženske korisnike
 • Sukladno sa EN ISO 13688:2013 i EN469: 2005

 

U ponudi tvrtka Mi Star d.o.o. nudi tri modela Ballyclare XENON vatrogasnog odijela:

 

XENON PRO PBIX557.499,00 kn + PDV

Vanjski materijal: PBIX55

Membrana za vlagu: GORE®PARALLON™

Termalna membrana: GORE®PARALLON™

 

XENON PRO NOMEX®NXT7.499,00 kn + PDV

Vanjski materijal: NOMEX®NXT

Membrana za vlagu: GORE®PARALLON™

Termalna membrana: GORE®PARALLON™

 

XENON ECO4.599,00 kn + PDV

Vanjski materijal: NOMEX®

Membrana za vlagu: GORE-TEX® PU

Termalna membrana: SOFILETA Axion

 

Za sve upite naš prodajni tim stoji Vam na raspolaganju.

E-mail: mistar@mistar.hr

Telefon: 01 / 6147 400

Faks: 01 / 6147 401

Internet trgovina vatrogasne opreme: www.vatrogasci.hr

Internet trgovina osobne zaštitne opreme: www.safety.com.hr

Vaš Mi Star

0 odgovora

Ostavi Komentar

Želite se priključiti raspravi?
Slobodno se priključite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *