HEROS-titan podešavanje kacige u pet koraka

Praktični savjeti : HEROS-titan, podešavanje kacige u pet koraka

Pri intervencijama, a posebno dugotrajnim, vrlo je važno da je osobna zaštitna oprema prilagođena na adekvatan način. To se posebno odnosi na kacige koje, ukoliko nisu adekvatno podešene korisniku, mogu ne samo smetati pri intervenciji već i predstavljati sigurnosni rizik. Iz tog razloga Rosenbauer je pri razvoju HEROS-titan kacige obratio posebnu pažnju na lako podešavanje kacige bilo kojem obliku glave i to u 5 laganih koraka.

Najčešće je dovoljno podesiti unutrašnjost kacige potenciometrom da bi ona čvrsto i sigurno a opet komotno sjela na glavu, ali postoje i druge mogućnosti podešavanja kacige. Sa novom HEROS-titan kacigom olakšana su upravo ta dodatna podešavanja pa ih je moguće lako napraviti i bez vađenja unutarnjih nosača. Naravno to ne znači da se unutarnji nosači ne mogu lako izvaditi kako bi se podesili.

Savršeno pristaje u samo 5 koraka

  1. Podešenje visine kacige

Podešavanje visine kacige posebno je interesantno ljudima koji imaju dugu ili kratku glavu. Pored toga i svi korisni kojima HEROS-titan kaciga sjeda prenisko na oči ili previsoko na čelo mogu to podesiti sa ovim podešenjem. Ovo se podešenje mijenja vrlo lako regulacijom perforiranog remena.

Podešavanje visine kacige

Tocka_1_slika_1Tocka_1_slika_2

  1. Podešavanje širine naglavne trake

Naglavnu traku moguće je podesiti sa obje strane na tri različite veličine. Ovime je omogućena laka prilagodba naglavne trake različitim veličinama glava. Ovaj korak kao i prvi oduzima samo nekoliko sekundi.

Podešavanje naglavne trake

Tocka_2_slika_1Tocka_2_slika_2

  1. Pozicioniranje vezice za bradu

Kako vezica za bradu ne bi plesala ili pokrivala uho također ju je moguće podesiti. Ovo podešenje se izvodi vrlo jednostavno zatezanjem ili otpuštanjem remenja koje se nalazi sa obje strane kacige.

Podešavanje vezice za bradu

Tocka_3_slika_1Tocka_3_slika_2

  1. Podešavanje unutarnjeg nosača

Zavisno o tome kako čvrsto je potrebno stegnuti unutarnji nosač kacige da bi kaciga čvrsto ali ugodno pristajala glavi zakrećemo vanjski potenciometar na stražnjoj strani HEROS-titan kacige.

Podešavanje vanjskog potenciometra

Tocka_4_slika_1Tocka_4_slika_2

  1. Optimiziranje težišta kacige

Školjka HEROS-titan kacige može se optimalno poravnati prema težištu tijela korisnika pomicanjem od ili prema unutarnjim nosačima. Idealan položaj se pomoću ove postavke može postići čak i ako se na kacigu montira svjetiljka ili kamera. Na taj način sprečava se mogućnost da kaciga sklizne na lice korisnika. Ova postavka utiče i na udaljenost vizira od lica. Podešenje se izvodi tako da se oba vijka glavnih nosača otpuste nakon čega se odabere željeni položaj (A, B ili C) a zatim vijke pritegnemo.

Podešavanje težišta

Tocka_5_slika_1Tocka_5_slika_2

Dodatna oprema za male glave i ljude s naočalama

Za kacigu HEROS-titan postoje dva seta dodatne opreme. Jedan za ljude sa vrlo malom glavom (manje od veličine 50 (američka veličina 6 ¼)), a drugi za ljude koji nose naočale. Za ljude sa malim dimenzijama glave postoji dulji vijak za vanjski potenciometar dok za ljude koji nose naočale postoje dva nastavka koja se montiraju između naglavne trake i unutarnje trake na kacigi a služe kao držači naočala.

Dodatna_oprema_HEROS-titan

Detalje kao popis boja u kojima je moguće naručiti kacigu kao i popis certifikata i normi koje zadovoljava HEROS-titan vatrogasna kaciga možete vidjeti na Mi Star web shopu nedavno puštenom u pogon putem sljedeće poveznice:

HEROS-titan vatrogasna kaciga

0 odgovora

Ostavi Komentar

Želite se priključiti raspravi?
Slobodno se priključite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *