Rosenbauer obuka za rad na ljestvama

Postanite profesionalac u radu sa ljestvama u Rosenbauer-u

Dobar trening temelj je sigurnog i efikasnog obavljanja posla za vrijeme intervencija. Ovo se odnosi na rad sa ljestvama. Zbog svoje specifičnosti one zahtijevaju česta usavršavanja i vježbe kako bi se maksimizirala njihova funkcionalnost ali i kako bi se svladale ili izbjegle opasne situacije. Rosenbauer u tu svrhu nudi trening programe za operatere ljestvi kako bi ih se maksimalno pripremilo za njihovu ulogu.

Za početnike i profesionalce

Svatko tko želi upravljati vatrogasnim ljestvama u budućnosti treba započeti od svladavanja programa naziva „Osposobljavanje operatera vatrogasnih ljestvi“ kako bi svladao osnove sigurnog upravljanja ljestvama. Iskusniji operateri mogu proširiti svoje znanje pomoću posebno prilagođenih trening programa. Postoje i posebni treninzi na kojima vatrogasci međusobno mogu razmjenjivati svoja znanja. Specijalni tehnički treninzi dostupni su onima koji su zaduženi za održavanje opreme a velika je potražnja i za termine individualnih treninga kao i trening usavršavanja.

Fokus na taktičkom i treningu upravljanja ljestvama

Ne bez razloga u Njemačkoj je na snazi preporuka za osposobljavanje operatera vatrogasnih ljestvi izdana od strane radne skupine voditelja profesionalnih vatrogasnih odjela tzv. AGBF-a. Formalno ovo se odnosi samo na Njemačku ali sadržajno se može primijeniti na sve zemlje. Iz tog razloga Rosenbauer je integrirao svu dokumentaciju iz te preporuke u svoje treninge i nudi preko 35 sati treninga za operatere. U 4 dana uče se osnove upravljanja, tehnologije i taktike upravljanja vatrogasnim ljestvama. Treninzi se održavaju u Karlsruhe-ui u Njemačkoj na lokaciji lokalnoe vatrogasne postrojbe.

Stručnjaci u Rosenbauer-u ovjeravaju Vas da će vam ovaj trening donijeti maksimalna i najnovija znanja i vještine sa područja upravljanja vatrogasnim ljestvama. Brzo i efikasno svladavanje kompleksnih situacija – to je cilj taktičkog dijela treninga. Svi predavači/treneri su aktivni vatrogasci sa velikim iskustvom u upravljanju ljestvama a to ih čini najpodobnijim stručnjacima u tom području. Imate li za vrijeme treninga pitanja ili nekih individualnih zapažanja rado će se posvetiti i njima.

Kao dodatak osnovnom treningu moguće je dodatno odraditi i individualne sesije poput „Taktike pri spašavanju sa vatrogasnim ljestvama“ gdje se uči najjednostavnija i najbolja implementacija novih tehnologija u operacije spašavanja vatrogasnim ljestvama ili „Zaštita od padova pri spašavanju sa vatrogasnim ljestvama“ gdje se obrađuju svi sigurnosni elementi pri akcijama spašavanja ljudi.

Ovim opsežnim treningom koji Rosenbauer nudi imate mogućnost povisiti razinu efikasnosti vatrogasnih ljestvi već povisiti i razinu osobne sigurnosti za vrijeme upravljanja ali i sigurnosti svojih kolega.

Za više detalja slobodno nas kontaktirajte.

0 odgovora

Ostavi Komentar

Želite se priključiti raspravi?
Slobodno se priključite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *